Du ser for øyeblikket på innhold relatert til det valgte l

Norge / norsk

Close country selector banner

Hva er en sikkerhetskode?

Det kreves en sikkerhetskode for å bruke visse funksjoner som lar deg fjernstyre bilen. Du kan opprette en firesifret PIN-kode som sikkerhetskode i My Porsche for å sikre økt sikkerhet. Denne PIN-koden må angis i My Porsche-appen, for eksempel når du ønsker å låse opp bilen via fjernstyring eller aktivere spesielle sikkerhetsmoduser for bilen.

For noen modeller trenger du i tillegg en sikkerhetskode for å kunne logge inn med Porsche-ID-en din i bilen (mer informasjon).

Innholdsfortegnelse

  1. Slik angir du sikkerhetskoden
  2. Slik endrer du sikkerhetskoden 
  3. Jeg har glemt sikkerhetskoden min
  4. Hva brukes kjøretøykoden til?
  5. Hvordan fjerner jeg sikkerhetskoden fra påloggingen min i Porsche Communication Management (PCM)? 

Slik angir du sikkerhetskoden

Logg inn på My Porsche.Klikk på personsymbolet øverst til høyre på skjermen og deretter på Profilinnstillinger. Klikk på Innlogging og sikkerhet.I delen «Sikkerhetskode» klikker du på Opprett sikkerhetskode.Skriv inn den firesifrede koden du har valgt to ganger, og klikk på Lagre.

Slik endrer du sikkerhetskoden 

Logg inn på My Porsche.Klikk på personsymbolet øverst til høyre på skjermen og deretter på Profilinnstillinger. Klikk på Innlogging og sikkerhet.Klikk på Endre sikkerhetskode i delen «Sikkerhetskode». Skriv inn den gjeldende sikkerhetskoden, etterfulgt av en ny firesifret sikkerhetskode to ganger.Klikk på Lagre. 

Jeg har glemt sikkerhetskoden min

Hvis du har glemt sikkerhetskoden din, kan du tilbakestille den. Avhengig av om bilens innlogging er beskyttet med en sikkerhetskode, er det ulike prosesser som gjelder:

Hvis du ikke har beskyttet bilen din, logger du inn med sikkerhetskoden:

Tilbakestill sikkerhetskoden i Min Porsche.Logg inn på My Porsche.Klikk på personsymbolet øverst til høyre på skjermen og deretter på Profilinnstillinger. Klikk på Innlogging og sikkerhet.Klikk på Endre sikkerhetskode i delen «Sikkerhetskode».Klikk på koblingen Har du glemt sikkerhetskoden din?.Skriv inn den nye sikkerhetskoden, og bekreft den ved å skrive den inn på nytt.Klikk på Bekreft.Når du har tilbakestilt sikkerhetskoden, blir alle sikkerhetsrelaterte tjenester midlertidig sperret. Slik aktiverer du dem igjen: Slett kontoen din fra infotainmentsystemet Porsche Communication Management (PCM). Du kan gjøre dette under «Kontoer». For å åpne denne delen, trykk på navnet ditt øverst på PCM-skjermen. Logg inn på PCM-en din på nytt, og gi fjernadgang avhengig av modell og modellår.

Hvis du har beskyttet bilen din, logger du inn med sikkerhetskoden:

Som hovedbruker

Fire trinn er nødvendige for å opprette en ny sikkerhetskode.

Tilbakestill sikkerhetskoden i Min Porsche.Logg inn på My Porsche.Klikk på personsymbolet øverst til høyre på skjermen og deretter på Profilinnstillinger. Klikk på Innlogging og sikkerhet.Klikk på Endre sikkerhetskode i delen «Sikkerhetskode».Klikk på koblingen Har du glemt sikkerhetskoden din?.Skriv inn den nye sikkerhetskoden, og bekreft den ved å skrive den inn på nytt.Klikk på Bekreft.Utfør en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger i PCM.Opprett en ny sikkerhetskode i My Porsche – se avsnittet ovenfor «Slik angir du en sikkerhetskode».Når den er opprettet, må du logge deg på bilens PCM med hovedbrukeren (bileieren) og taste inn den nye sikkerhetskoden, eller – avhengig av modell og modellår – gi fjernadgang på nytt.

Som sekundær bruker

Hvis du er en sekundær bruker, er det ikke nødvendig å tilbakestille til fabrikkinnstillingene. Be hovedbrukeren din (vanligvis bileieren) om å aktivere brukeren din på nytt i My Porsche.

Hva brukes kjøretøykoden til?

Kjøretøykoden, som foreløpig kun er tilgjengelig for enkelte modeller*, er en PIN-kode som fungerer som et alternativ til sikkerhetskoden og beskytter dataene som er lagret i bilen. Denne koden kan ikke tilbakestilles. Hvis du mister den og er hovedbruker, må du tilbakestille PCM til fabrikkinnstillingene for å få tilgang til innstillingene igjen. Sekundærbrukere trenger ikke å tilbakestilles, da hovedbrukeren kan slette og aktivere dem når som helst.

Slik stiller du inn kjøretøykoden i Porsche Communication Management (PCM):

Trykk på Innstillinger.Trykk på Sikkerhet (hvis du allerede har angitt en sikkerhetskode, må du taste inn denne).Velg kjøretøykode.Skriv inn den nye koden.Klikk på OK.

Merk at sikkerhetskoden er autentiseringsmetoden, som standard. Den kreves for å velge visse fjernstyrte tjenester i My Porsche-appen, for eksempel opplåsing.

*Tilgjengelig for 911, Taycan, Panamera og Cayenne fra modellår 2026, samt Macan Electric og Cayenne Electric.

Hvordan fjerner jeg sikkerhetskoden fra påloggingen min i Porsche Communication Management (PCM)? 

For noen modeller er sikkerhetskoden en beskyttelsesfunksjon som bidrar til å beskytte dine personlige data i PCM. Vær oppmerksom på at hvis du fjerner sikkerhetskoden fra PCM-påloggingen, kan hvem som helst med bilnøkkel få tilgang til PCM-en din og potensielt se personopplysninger, inkludert adresseinformasjon og detaljer om tredjepartsapper, eller endre innstillinger. 

Du kan angi eller fjerne sikkerhetskoden fra påloggingen på følgende måte: Avhengig av modell og modellår kan navnene på enkelte menypunkter variere.

911 fra 2022 

Taycan fra 2021 

Panamera fra 2022 

Cayenne fra 2022 

På PCM-startskjermen: Trykk på navnet ditt øverst på skjermen. Velg Kontoer fra rullegardinmenyen (ikke tilgjengelig på alle modeller). Trykk på de tre prikkene ved siden av kontonavnet ditt. Velg Logg inn med sikkerhetskode eller Logg inn uten sikkerhetskodeHvis du tidligere har brukt en sikkerhetskode, må du oppgi den når du velger «Logg inn uten sikkerhetskode».

Macan Electric fra 2024 

På PCM-startskjermen: Trykk på navnet ditt øverst på skjermen. Velg kontoen din. Velg Endre sikkerhetsinnstillinger for pålogging. Velg Ingen eller Sikkerhetskode for å angi eller fjerne sikkerhetskoden. Hvis du tidligere har brukt en sikkerhetskode, må du oppgi den når du velger «Ingen».

Cayenne Electric fra modellår 2026

På PCM-startskjermen: Trykk på apper-ikonet i hovedmenylinjen nederst på skjermen. Trykk på navnet ditt øverst på oversiktsskjermen i appen.Velg kontoen din.Velg Endre sikkerhetsinnstillinger for pålogging.Velg Ingen eller Sikkerhetskode for å angi eller fjerne sikkerhetskoden. Hvis du tidligere har brukt en sikkerhetskode, må du oppgi den når du velger «Ingen».

Trenger du ytterligere hjelp?

Vi hjelper gjerne med å finne den riktige løsningen hvis du trenger ytterligere hjelp.